Waarom kies je een tuinkamer boven een veranda?

Waarom kies je een tuinkamer boven een veranda?

Twijfel je tussen een tuinkamer en een veranda? Niet doen. Er zijn namelijk vijf redenen waarom een tuinkamer voor jou de logische keuze is.

Budget: een pak goedkoper

De totaalprijs van een veranda gaat snel richting de 20.000 euro. Maar kan voor een volwaardige leefveranda makkelijk oplopen tot het dubbele. Dat is niet verwonderlijk aangezien glas een heel duur materiaal is en het aantal werkuren bij een veranda hoog oploopt.

Een tuinkamer kost je fors minder, zodat er nog genoeg centen overblijven voor de inrichting van je nieuwe tuinkamer.

Timing: sneller genieten

Een ontwerp laten uittekenen, een bouwvergunning aanvragen, voorbereidende grondwerken… Een veranda is een werk van lange adem. Maar jij wil natuurlijk niet tot volgende zomer wachten om van je tuin te genieten. En gelijk heb je.

Een tuinkamer is een kwestie van weken. Je kiest jouw favoriete overkapping eruit, bepaalt de ideale plaats in je tuin en wij beginnen eraan. De installatie zelf is in 3 dagen gebeurd.

Beslissingen: geen keuzestress

Voor een veranda moet je heel wat knopen doorhakken: materiaal van de profielen, type isolatie, de beglazing… De kwaliteit van het eindresultaat is ook sterk afhankelijk van de expertise van de aannemer.

Wij houden de keuzestress beperkt. Wij kozen voor jou alvast de beste materialen uit en werken voor onze overkappingen met  standaardafmetingen. Al is maatwerk uiteraard ook een optie. Ook de plaatsing is rechttoe rechtaan. Zo ben je altijd zeker van een perfect eindresultaat.

De werken: impact beperkt

Een graafmachine voor de grondwerken, een betonwagen om een fundering te gieten… De bouw van een veranda herleidt je tuin en een deel van je huis tot een werf. Dat betekent stof en vuiligheid. En niet voor een één of twee dagen, maar voor enkele weken.

De constructie van een buitenlounge heeft amper impact op je tuin, laat staan je woning. Alles gebeurt buiten, dus je hebt geen last van de werken.

Onderhoud: zo klaar

Een veranda brengt veel poetswerk met zich mee. En als je net zoals ons liever relaxt dan ramen wast, dan is een buitenkamer de logische keuze. Aan het begin van de lente even schoonmaken met een sopje en je bent klaar.