Hoe bepaal je de perfecte plaats voor jouw buitenkamer?

Hoe bepaal je de perfecte plaats voor jouw buitenkamer?

Dicht of net ver van je woning? In de volle zon of in de schaduw? Met deze vijf vragen bepaal je snel en makkelijk het ideale plekje voor jouw terrasoverkapping.

1. Wat is de functie van je buitenlounge?

De ideale locatie is in elke tuin anders. Net omdat iedereen zijn buitenkamer een andere invulling geeft. En net die functie is doorslaggevend voor de perfecte plaats en dus ook de antwoorden op de volgende vragen. Denk dus goed na over wat jij precies verwacht van je terrasoverkapping. Is het een plek om rustig een boek te lezen? Of een verlengstuk van je keuken…

2. Is de ondergrond overal even geschikt?

We geven het toe: dit is niet de meest sexy vraag. Maar het antwoord limiteert misschien je mogelijkheden. Het goede nieuws? Buitenkamers zijn niet kieskeurig als het aankomt op type ondergrond. Het is niet nodig om in een fundering of stabiliserende grondlaag te voorzien. Terrastegels, klinkers, hout of (kunst)gras: het maakt allemaal niet uit. Zolang de ondergrond maar effen is. Zit je toch met twijfels?

3. Aan je huis…

Sluit de functie van je terrasoverkapping aan met een kamer in je woning? Als buitenkeuken of een plek om te aperitieven, bijvoorbeeld? Hou je overkapping dan dicht bij je huis. Zo blijft alles wat je nodig hebt binnen handbereik. En vermijd je onnodige verplaatsingen met potten en pannen.

 

4. … of ver weg?

Wordt je buitenkamer echt een kamer op zich? Een rustig plekje, weg van de drukte? Plaats je buitenlounge dan weg van je woning. Maak gebruik van de bestaande beplanting of een hoekje in je tuin om maximale privacy te creëren. Zo word je niet gestoord als je een boek leest of even wil relaxen.

 

5. In of uit de zon?

Ben je een zonneklopper of zit je liever in de schaduw? Door de gesloten wanden en open zijdes slim te oriënteren, bepaal je zelf waar en hoeveel zon er binnenvalt. Je kan de open wanden ook voorzien van beweegbare ‘screens’ die je in functie van je wensen kan neerlaten of optrekken. En dit met een elektrische afstandsbediening voor optimaal gemak. Ideaal als je snel zit te puffen. Om of je kinderen uit de zon te houden – zonder dat je constant die parasol moet bijregelen. Voor een maximum aan zonlicht, moet je dan weer de open zijdes op het zuiden richten.

Is jouw verlanglijstje klaar, maar wil je nog wat advies op maat over de perfecte plaats? Wij staan voor je klaar.