Het terras van je appartement inrichten: hoe pak je dat aan?

Het terras van je appartement inrichten: hoe pak je dat aan?

Het terras van een appartement is meestal aan de kleine kant. Maar zelfs met een beperkt aantal vierkante meters ligt een groots resultaat binnen handbereik. Met deze tips haal je het maximale uit je stadsterras.

Heb je acht vierkante meter of minder tot je beschikking? Denk dan goed na waarvoor je terrasje moet dienen: eten, relaxen, hobby… Kies er één functie uit en stem je inrichting daar op af. Door te beperken en te selecteren, vermijd je dat je terras overvol komt te staan.

Wordt het een verlengstuk van je keuken, waar je een hapje eet of geniet van een aperitief? Ga dan voor een tuintafel en bijpassende zetels.

Of droom je van een plekje om te relaxen? Kies dan voor twee ligzetels en een lage salontafel. Voeten omhoog, drankje bij de hand en genieten maar.

Groen, maar met mate

Trek die gedachte ook door in je beplanting. Veel hangt natuurlijk af van je smaak, maar ook hier geldt: beperk en selecteer. Hou het aantal plantensoorten beperkt. Zo doe je automatisch hetzelfde voor de kleuren. Want op een kleine oppervlakte komt een mengelmoes al snel schreeuwerig over.

Combineer

Nog een gouden regel: combineer! Een plantenbak die dienstdoet als tuinscherm is een verstandige zet. Een hoge plantenbank in combinatie met hoge beplanting is ook een slimme manier om inkijk te vermijden en zo je privacy te verhogen. Een enorme win-win op kleine oppervlaktes.

De Jort Seating is nog zo’n praktische oplossing. Die combineert zitruimte met een plantenbak. En als de ruimte het toelaat, moet je zeker de wat grotere Jumbo Seating eens checken.

Ga voor groot

We geven het toe: dit klinkt wat tegenstrijdig. Maar toch maakt deze tip een enorm verschil. Kies bijvoorbeeld in plaats van twee kleine plantenbakken voor één grote. En ga voor je terrastegels liever voor 60 bij 60 centimeter dan 15 bij 15.

Deel je terras op in zones

Is je terras groter dan twaalf vierkante meter? Creëer met twee tuinzetels een gezellige zithoek waar je rustig iets drinkt met je gasten. Zet in de andere hoek een tafeltje waaraan je een hapje kan eten.

Op een groter terras heb je zelfs de mogelijkheid om die zones af te bakenen. Met onze plantenbak Jort Slim, bijvoorbeeld. Zo deel je je terras visueel op in verschillende ‘kamers’ waardoor elke zone meer tot zijn recht komt. Zo lijkt je terras ook groter.

Op zoek naar nog meer ideeën? Laat je inspireren in onze online shop of kom eens langs in onze showroom.