Welk dak kies ik voor mijn terrasoverkapping?

Welk dak kies ik voor mijn terrasoverkapping?

Deze lente en zomer wil jij extra van je tuin of terras genieten dankzij een moderne terrasoverkapping of buitenkamer. Misschien heb je al beslist waar de overkapping komt: tegen je huis, losstaand in je tuin of naast het zwembad. Maar heb je ook al gekozen welk dak je op je overdekte buitenlounge wilt? Voor de twijfelaars zetten we nog even de mogelijkheden op een rijtje.

Glazen dakbedekking voor een strakke en luxueuze uitstraling

Bij Cosy Lounge kan je kiezen voor een glazen dakbedekking of een polycarbonaat dak. De twee types hebben elk hun specifieke eigenschappen en uitstraling. Het is dan ook aan jou om te bepalen wat best bij jou en je woning past.

Met een glazen dak op je tuinkamer of terrasoverkapping profiteer je van een maximale lichtinval en een absoluut ruimtelijk gevoel. ’s Avonds zie je de prachtige sterrenhemel, overdag de zon en wolken. Een glazen dak geeft een luxueuze en strakke uitstraling. Bovendien betreft het veiligheidsglas dat bestand is tegen regen en hagel. Naast dit veilige standaardglas bieden we ook de extra optie van zonwerend glas aan. Zo verzeker je je van aangename temperaturen tijdens de warmste dagen.

Handig polycarbonaat dak, ook voor grote oppervlakten

Polycarbonaat is een stevig en hard kunststof dat het mogelijk maakt om grote oppervlakten te overspannen. Dit materiaal laat minder licht door dan een glazen dak waardoor het niet snel te warm wordt onder je terrasoverkapping. Ook binnen het gamma van polycarbonaat kan je keuzes maken en extra opties nemen. Alle types laten licht door, maar je kan hierbij wel kiezen voor een melkwitte, groene of antraciete tint. Of je kan kiezen voor een transparante versie waardoor je meer lichtinval krijgt. Als optie kan je gaan voor hittewerende panelen zodat je heerlijk koel kan genieten van de zomer.

Jouw ideale buitenkamer? Dat kan ook stap voor stap

Wie een buitenkamer of terrasoverkapping bij Cosy Lounge bestelt, hoeft niet meteen over alle opties en extra’s te beslissen. Het is vooral belangrijk dat je van je extra leefruimte begint te genieten. Merk je na verloop van tijd dat je je buitenkamer zou willen uitbreiden met wat extra comfort zoals verlichting, verwarming, een extra paneel ter beschutting, decoratie of tuinmeubelen… dan kan je dat stap voor stap doen totdat je na verloop van tijd de buitenlounge van je dromen hebt. Wat denk je? Wordt het jouw eerste zomer met een heerlijke terrasoverkapping? Aarzel niet om ons te contacteren voor mogelijkheden en prijzen.

Meer weten over ons aanbod?

Neem contact met ons op of download de brochure!