Aluminium carports: budgetvriendelijk, comfortabel en snel geplaatst

Aluminium carports: budgetvriendelijk, comfortabel en snel geplaatst

Het Belgische klimaat teistert ons op onverwachte momenten met regen- of hagelbuien. Niet fijn als je net thuis aankomt en je de kinderen nog uit hun kinderzitje moet halen of de boodschappen moeten worden uitgeladen. Maar ook je auto of fiets leidt onder die grillige buien. Een moderne carport is een slimme oplossing die je meteen heel wat extra comfort biedt. De stijlvolle aluminium overkappingen van Cosy Lounge zijn hiervoor uiterst geschikt.

De vele voordelen van aluminium carports

  • Het assortiment van overkappingen bij Cosy Lounge bestaat uit onderhoudsvriendelijke materialen. Zo is onze autostalling opgebouwd uit gepoedercoat aluminium. Dit hoef je alleen af en toe schoon te spuiten of te vegen.
  • Ook het bouwen van een carport losstaand of het aanbouwmodel gaat eenvoudig. Wanneer je twee rechterhanden hebt, kun je het zelf. Besteed je het werk liever uit, dan heeft Cosy Lounge deskundige monteurs voor je beschikbaar.
  • Wanneer de aluminium carport af is, kan je genieten van een hoogwaardige toevoeging aan je onroerend goed. Onze overkappingen hebben namelijk een stijlvol en modern design die het aanzicht van je huis verfraaien.
  • Daarbij blijft ook je auto mooier, want behalve regen stopt de autostalling ook vogelpoep, een goedje dat de laklaag van je auto aantast .
  • Weersomstandigheden krijgen nog weinig vat op je wagen en dat geeft veel extra comfort: geen bevroren ruiten afkrabben in de winter en dankzij extra schaduw geen snikhete auto in de zomer.
  • Een carport geeft meteen ook extra beschutting aan andere zaken zoals fietsen, tuinmeubelen, buitenspeelgoed of…de hond.
  • En qua budget? Een overkapping is stukken goedkoper dan een garage en kan op elke egale ondergrond geplaatst worden.

Een carport aanbouw of losstaand: kies voor de juiste positie

Voor een carport biedt Cosy Lounge twee verschillende opties. Wanneer je hem tegen het huis aan wilt plaatsen spreken we van een ‘carport aanbouw’. Deze heeft als voordeel dat het meteen een verlengstuk is van je huis. Het mooiste is als hij aansluit op een keukendeur of garage. Zo wip je vanonder de overkapping snel naar binnen. Een model dat los van het huis staat, is een ‘carport losstaand’. Dit kan je overwegen als je bijvoorbeeld geen plek tegenaan het huis hebt. Of misschien wil je een tweede overdekte autostalling aanleggen vanwege meerdere auto’s in het gezin?

Er zijn genoeg redenen voor een carport aanbouw of een losstaand exemplaar. Neem dus snel contact met ons op en dan informeren we je graag over de mogelijkheden van een aluminium carport!