Je eigen Japanse tuin: een kwestie van de juiste tuinmeubels, kleuren en accenten

Je eigen Japanse tuin: een kwestie van de juiste tuinmeubels, kleuren en accenten

Ook fan van de rust en eenvoud van Japanse tuinen? Creëer zelf die typische sfeer met de juiste tuinmeubels en accessoires. Wij zetten je op weg!

Een Japanse tuin is een oase van rust. Een plek die uitnodigt tot bezinning en meditatie. Een mix van natuur, soberheid en strak design. Kronkelende wandelpaadjes worden afgewisseld met afgelijnde vormen. Beplanting met harde materialen als steen en grind. En kabbelend water met een sober kleurgebruik.

Maar hoe vertaal je dat naar je tuinmeubels en accessoires?

Ga voor rechthoeken en vierkanten

Een Japanse tuin staat synoniem voor strak. Vermijd daarom zachte ronde vormen, maar ga voor afgelijnd. Met de rechthoekige plantenbakken Hole in one of Bouvy L, bijvoorbeeld. Of kies voor de vierkante vorm van de Block 40 of de Jumbo L.

Hou de kleuren sober

De rust van een oosters geïnspireerde tuin vloeit voort uit een sober kleurgebruik. Laat schreeuwerige kleuren links liggen, ook voor je beplanting. Vergeet opvallende accenten. Kies voor neutraal wit en contrasteer dat eventueel met tijdloos zwart. Varieer met een witte en zwarte zitbank, bijvoorbeeld. Het resultaat is stijlvol en rustgevend. Of combineer een witte tuinzetel met een zwart zitkussen – of vice versa.

Zorg voor stenen accenten

Ook een vast element in elke Japanse tuin: steen. Denk aan eilandjes van grind of grote betontegels. Onze zitbank Jumbo Seating Square is ideaal om Japanse invloeden te combineren met een hedendaagse toets. Plant in het centrale gedeelte een bonsai en vul op met witte keien. Zo heb je alle oosterse must haves in één: afgelijnde vormen, sobere kleuren, een stuk groen en stenen. Nog een stapje verder? Meng dan stukjes mica tussen de keien. En wacht de eerste zonnestralen af.

Ook een optie: stenen accenten… zonder stenen te gebruiken. Neem zeker eens een kijkje naar onze kleur Fiberstone grijs en je ziet meteen wat we bedoelen.

Wees zuinig met licht

Harde, functionele verlichting in een Japanse tuin? Echt niet. Vermijd knallende spots en werk met subtiele lichtaccenten. Deze lantaarns ontworpen door Jan Des Bouvrie zijn ideaal om bepaalde eyecatchers in je tuin letterlijk en figuurlijk uit te lichten.

En als je er helemaal voor wilt gaan, dan moet je deze ultieme eyecatcher maar eens bekijken…