Hoe maak je van je tuin een paradijs voor je (klein)kinderen?

Hoe maak je van je tuin een paradijs voor je (klein)kinderen?

Zijn jouw (klein)kinderen ook zo graag buiten? Maar is jouw tuin niet bepaald uitnodigend? Met een buitenkamer maak je je tuin kidsproof, zonder ‘m vol te duwen met schommels en zandbakken. En zonder jezelf uit het oog te verliezen. Want jij wil toch ook graag een tuin om van te genieten?

Een typische familietuin is een plek waar je gezellig kunt samen zijn. En wij vinden niets zo leuk als samen een hapje eten. Een praktische tafel en stoelen zijn dus onmisbaar. Een zitbank creëert meteen heel wat zitruimte – ideaal als er vriendjes komen spelen of als jij gasten ontvangt.

Puberprivacy

Zijn de kids in kwestie al wat ouder? Dan willen ze graag een plekje waar ze zich wat kunnen afzonderen en zelf vrienden mogen ontvangen. Een buitenkamer in je tuin is hiervoor ideaal.  Of het nu mooi of minder mooi weer is, tieners vinden het geweldig om buiten beschut en in alle privacy te chillen. Je scoort trouwens dubbele punten bij je (klein)kinderen als je buitenkamer qua ligging binnen wifi-bereik is van hun smartphones. Voor jou is je tuinkamer dan weer de perfecte plaats om even te ontsnappen aan de drukte en om rustig te genieten van een drankje of een goed boek.

Buitenspeelkamer

Een terrasoverkapping is een speelkamer, maar dan buiten. Een praktische oplossing om je kinderen uit de brandende middagzon te houden. En de perfecte opbergruimte voor al dat rondslingerend speelgoed. Voor jou is het dan weer de ideale locatie om ’s avonds een hapje te eten met vrienden. Zonder dat de regen spelbreker kan zijn.

De ideale locatie is voor iedereen anders. Maar onze tip aan alle kersverse (groot)ouders: probeer je tuinkamer binnen babyfoonbereik te houden. Zo kan je met een gerust gemoed van je tuin genieten. Door je overkapping dicht bij je woning te plaatsen, is het ook makkelijk om vanuit je huis een oogje in het zeil te houden.

Een kleurtje in je tuin

Kinderen zijn dol op felle kleuren. Maar jij bent misschien net als ons fan van wit? Dan zijn deze kleurrijke eyecatchers de gulden middenweg. Deze stijlvolle stukken fruit zorgen voor een frisse speelse toets in je tuin. In onze showroom zijn ze in elk geval echte kindermagneten.

Bye bye muggen

We sluiten af met een plantentip. Ook geen zin om met een vliegenmepper post te vatten naast je kinderen? Plant dan citroenmelisse, kattenkruid, rozemarijn of citroengras in de buurt van hun speelplekje en in de plantenbakken op je terras. Zo kan je rustig eten – voor zover dat mogelijk is met kinderen in de buurt – zonder gezoem aan je oren. Laat lavendel, bieslook en salie ten slotte voor wat ze zijn. Bijen zijn er namelijk dol op.