“Buitenkamer staat letterlijk en figuurlijk centraal in onze tuin”

“Buitenkamer staat letterlijk en figuurlijk centraal in onze tuin”

“De beste beslissing die we namen.” Myriam (57) uit Herentals en haar man lieten enkele maanden geleden hun tuin heraanleggen. Met een centrale plaats voor onze FREESTYLE LOUNGE TUINKAMER. Wij vroegen aan Myriam hoe haar ideale tuindag eruitziet. “Eerst een gezellig ontbijt, ’s middags spelen met de kleinkinderen, en ’s avonds genieten van een etentje.”

“Onze tuin lag er lange tijd gewoon wat bij. Mijn man en ik hadden het simpelweg te druk. Groene vingers hadden we ook niet. Nu nog niet trouwens”, vertelt Myriam. “Vorig jaar namen we professioneel gezien wat gas terug. Om meer tijd vrij te maken voor onze kinderen en kleinkinderen. Om meer te genieten van het leven.”

“En onze tuin speelt daarin een belangrijke rol. We schakelden enkele maanden geleden een tuinaannemer in en hadden eigenlijk maar twee wensen: een mooi stuk groen met een minimum aan onderhoud. Voor de inrichting en decoratie kwamen we uit bij Cosy Lounge. Zij delen onze visie op de tuin: die is er om van te genieten, niet om in te werken. Als het zonnetje uitkomt, heb ik geen zin om eerst al onze plantenperkjes in orde te zetten. Of uren bezig te zijn om onze terrasmeubels fatsoenlijk te krijgen. Nee, ik wil dan direct mijn terras op. Daarom is bijna al ons Tuinmeubilair van bij Cosy Lounge.”

“Het concept van een buitenkamer kenden we niet. Nu zouden het niet meer kunnen missen”.

“’t Is ook bij hen dat mijn man en ik het concept van een buitenkamer leerden kennen. Onze tuinaannemer had ons de gegevens doorgespeeld van een verandabouwer. Maar dat zagen we niet zitten. We vonden een tuinkamer een pak praktischer. En dus verdween de veranda op onze voorlopige tuinplannen en kwam er een buitenlounge in de plaats.”

“Een goeie beslissing”, blikt Myriam terug. “Het is letterlijk en figuurlijk het centrale element in onze tuin. ’s Ochtends beginnen we met een gezellig ontbijtje. Daar kan ik echt van genieten. Vroeger moest het altijd rap rap omdat de kinderen op tijd naar school moesten en wij naar ons werk. Om te compenseren, blijven we nu extra lang zitten (lacht). Met een koffietje en de krant.”

“Het is uitgegroeid tot een traditie. Zodra het weer het toelaat, zitten we buiten. En da’s het fijne aan zo’n tuinkamer: je zit beschut tegen regen en wind. Onze traditie begint dus vaak al vroeg in de lente en gaat door tot in de herfst. Tegen de middag worden we buitengegooid door onze kleinkinderen (lacht). Dan palmen die de tuinkamer in om er te knutselen en te spelen. Al hun speelgoed, kleurboeken en knutselgerief ligt er. Ik vind het vooral goed dat ze er beschut zijn tegen de middagzon. Vroeger hadden we zo’n constructie met twee parasols en een tuintafel. Veel geprul. Uiteindelijk waren we meer bezig om die parasols constant te verplaatsen, dan met onze kleinkinderen.”

“Ik maak me geen zorgen over het weer. Er is nu altijd een plan b.”

“De afsluiter van mijn ideale dag begint met een aperitief op ons terras en eindigt met een gezellige barbecue of een buitenetentje. We krijgen minstens één keer per week volk over de vloer: onze kinderen, vrienden, de buren… Supergezellig. En we hoeven ons geen zorgen te maken over het weer. In onze tuinkamer zitten we altijd droog. Een hele geruststelling, want daarover durfde ik me vroeger al eens opjagen.”

“En als het laat op de avond wordt, halen we de dekentjes erbij”, rondt Myriam af. “Maar vaak is dat niet nodig – in onze lounge zitten we uit de tocht. Het enige probleem is dat we daardoor soms té lang blijven zitten (lacht).”